SELF-CARE

HIMMELGRÜN

Himmelgrün natuurlijke slaapkussens hebben een basisvulling van spelt of graan die aangevuld wordt met gespecialiseerde kruiden die afgestemd zijn op het specifieke doel van je slaapkussen.

De natuurlijke vulling heeft belangrijke voordelen op het gebied van orthopedische ondersteuning, luchtdoorlaatbaarheid en duurzaamheid. Daarnaast ondersteunen de kruiden het specifieke doel van de verschillende slaapkussens.

Die kruiden worden luchtgedroogd om zo hun werking te optimaliseren, maar hun geur te minimaliseren.  

PRODUCTION

Duurzaam in elk aspect

Himmelgrün is een echt Oostenrijks familiebedrijf, gevestigd in het schitterende Bregenzerwald. Waltraud en Arthur Heidegger combineerden hun kennis van de natuur met hun ervaring in de textielwereld om mensen te helpen beter te slapen. Duurzaamheid wordt bij hen sinds jaar en dag met een hoofdletter geschreven.

Dat begint met de ingrediënten die in de slaapkussens verwerkt zijn. Die zijn allemaal van natuurlijke en biologische oorsprong. Daarnaast wordt alle CO2 uitstoot die ontstaat in het productieproces meer dan gecompenseerd waardoor het bedrijf al enkele jaren CO2 positief is.

En ook op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid speelt Himmelgrün een belangrijke rol. Zo is bewust gekozen om een aantal mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt en worden een aantal producten zelfs geproduceerd in sociale werkplaatsen.